Състезателките на „Юнак“ /Рс/ и БК „Русе“ Биляна Дудова и Стойка Петрова бяха избрани за спортист №4 и №5 на България в анкетата на „Труд“ и „Нове Холдинг“ за най-добри състезатели през годината. Участие в допитването взе и вестник „Утро“.
Биляна и Стойка получиха наградите си на тържество в „Арена Армеец“, където за звезда на звездите бе провъзгласена спечелилата световна и европейска титла възпитаничка на русенската борцова школа Тайбе Юсеин.
„Благодаря на моя клуб „Юнак-Локомотив“, на почетния президент на федерацията Валентин Йорданов, на сегашния й ръководител Христо Маринов, на спонсорите. Доволна съм от себе си за направеното през годината. Сега ме чака много труд към Олимпиадата“, каза Дудова, която завърши сезона с вицесветовна титла и два златни европейски медала - при жените и състезателките до 23 години. 
Стойка Петрова, вицесветовна шампионка и златна медалистка от европейското първенство по бокс, благодари на всички, помагали й да успее на ринга. Тя изрично отправи добри думи „към човека, който е до мене, заради търпението му при моите чести отсъствия“, заяви Стойка.
Всъщност, нейните думи от сцената на „Арена Армеец“ бяха най-кратки, семпли и без излишна помпозност за разлика от състезателките по художествена гимнастика, които идзнесоха 10-минутна благодарствена реч с поменик на спонсори и изрични дитирамби колко велика ръководителка била Илияна Раева.
„Ако имаме на сцената и други гимнастички, ще откараме до полунощ“, пошегува се водещият Димитър Павлов.
А Биляна и Стойка се очертават като основни съпернички за първото място в анкетата на вестник „Утро“ и общината за спортист на годината в Русе.
Коя ще е номер 1? Ще разберем на 11 януари! 
Топ 10
1. Тайбе Юсеин /борба/ - 1221 точки
2. Мирела Демирева /лека атлетика/ - 928
3. Александра Начева /лека атлетика/ - 707
4. БИЛЯНА ДУДОВА /борба/ - 567
5. СТОЙКА ПЕТРОВА /бокс/ - 556
6. Кубрат Пулев /бокс/ - 526
7. Габриела и Стефани Стоеви /бадминтон/ - 376
8. Кирил Милов /борба/ - 315
9. Катрин Тасева /художествена гимнастика/- 261
10. Александра Жекова /сноуборд/ - 195