Нови трима футболисти са пред раздяла с „Дунав“. Божидар Васев сам поискал да си тръгне, на път били още Бранимир Костадинов и Преслав Петров. Според наши източници можело да се счита от вчера, че Васев и Петров няма да играят за русенския отбор през пролетта. Положението на Бранимир щяло да се изяснява след разговори на баща му - мениджъра Петьо Костадинов-Полковника, с клубното ръководство.
„Утро“ знаеше още преди няколко дни, че Петров и Костадинов не влизат в плановете на треньорското ръководство, но коректно спази ангажимента си да не разгласява информацията, за да не дестабилизира отбора. В крайна сметка наставникът на „Дунав“ Людмил Киров обясни, че не би искал да се разделя с тях сега, докато не е наясно с какви други футболисти може да подсили отбора си.
Чистката бе задвижена преди края на полусезона, когато клубът разтрогна договорите на Даниел Пехливанов и Александър Александров. Преди няколко дни си тръгна и ганаецът Дерик Менса. 
Освен с бразилеца, за когото вече писахме, че трябва да пристигне в първите дни на януари, дунавци са на път да ангажират още един чужденец научи „Утро“. Става въпрос за футболист от балканска държава.  
В същото време стана ясно, че контролите на „Дунав“ на лагера в Анталия ще са 5. Сигурните до момента са 3 - с руския „Химки“, румънския „Шепши“ и южнокорейски отбор. След края на лагера в Турция ще се проведе проверка и срещу „Черно море“ на 7 февруари във Варна.
А първата контрола ще е на 17 януари срещу „Ботев“ /Враца/ в Правец.