Близначките Йоана и Ивета, които в един ден родиха бебетата си в АГ комплекса, смятат да отгледат децата си заедно. На 18 декември в 12.45 часа Йоана роди чрез цезарово сечение момиченце с височина 50 см и тегло 3600 грама и го кръсти Пресияна. Час и 20 минути по-късно по същия начин Ивета роди пак момиченце с тегло 2750 грама и височина 49 см и му даде името Моника. Това е първото раждане на близначки в един ден в България, по света има още няколко такива случая и всеки неизменно се е превръщал в сензация.
Винаги сме били заедно, живяхме заедно, докато Йоана не се омъжи. Тогава се разделихме. И аз имах приятел и един ден разбрах, че съм бременна, а на следващия ден лекарят на Йоана й съобщи същата новина, разказа Ивета. 
Двете близначки са учили в строителната гимназия в Русе, но напуснали училището постъпили на работа във фирма в Николово. Там се запознали с двама колеги от Николово и Ценово и пламнала любов.
Бременността и на двете ни продължи след определения термин и лекарите в АГ комплекса решиха да предизвикат раждания. След като не се получи по нормален път, се взе решение да родим в един ден чрез секцио, разказа Йоана.
След като двамата татковци разбрали, че имат момиченца, се разплакали от щастие. 
Децата ни са първи братовчедки и е възможно да имат същата връзка като нас. В рода ни вече има близначки -прабаба ни от майчина страна е била близначка със сестра си и явно ние сме наследили нейния ген, добави Ивета. 
В момента сестрите се готвят да продължат образованието чрез самостоятелна форма на обучение, като са твърдо убедени, че родителите им ще помагат за отглеждане на децата.
Не направихме сеченията в един час, защото екипът е от девет души и нямаше как следобед да намерим толкова много гинеколози за двете операции. След седем дни пренасяне направихме опит за пробно раждане, но така и не стигнахме до разкрития за нормално израждане и минахме към секцио. По-малкото бебе, това на Ивета, се роди с вроден сърдечен порок, който се нарича Тетрада на Фалом, но това не значи, че здравето му е застрашено. Дори след време да се наложи операция, тя не е животозастрашаваща, каза доц.Георги Хубчев, който заедно с два екипа е изроди Пресияна и Моника.