Международен независим консултант се заема с анализ на концесионния договор на ски зоната в Банско. Задачата е поверена на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Решението на кабинета съобщи самият Димов на брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Консултантът ще провери допуснатите грешки в договора като ще се разрови още от 2001 година.

Очевидната сложност на този казус ни принуждава да потърсим международна консултация. Нещо повече - става дума за необходимостта за икономически анализ и желанието на правителството да повиши концесионното възнаграждение. Ще видим как това може да се развие по максимално обективен прочит, обясни министърът.

Димов е научил лично от Марк Жирардели, че е собственик на Юлен. И двамата са на мнението, че „зимният спорт в България трябва да има бъдеще''.

БГНЕС припомня, че в началото на седмицата стана ясно, че легендата в ските Марк Жирардели през 2016 година е придобил дружеството, което стопанисва ски зоната в Банско. „Концесионният договор е доста стар и тежко формулиран, затова много внимателно трябва да се анализира, да се направи точно замерване от независим институт, така че българите и правителството да се уверят, че всичко е според закона“, категоричен е легендарният скиор.