Две сестри близначки доказаха, че между близнаците има кармична връзка, като родиха вчера две здрави момиченца през 1 час и 20 минути в АГ комплекса на Университетска болница „Канев“.
Това е първият документиран подобен случай в България, по света има още няколко.
Малко преди вкарването им в операционната зала за секцио двете 19-годишни момичета се държаха за ръце и си даваха кураж, разказаха от отделението.
Първото момиченце, което проплака в 12.45 часа, е с височина 50 см и тегло 3600 грама. В 14.05 часа на бял свят дойде братовчедка му, с която най-вероятно ще растат като сестри. Тя е с тегло 2750 грама и 49 см височина.
И майките, и бебетата се чувстват добре. Те са изродени от началника на отделение Акушерство и гинекология доц. д-р Георги Хубчев заедно с 2 екипа от акушерки и анестезиолози.
Историята на близначките е колкото удивителна, толкова и умилителна. Двете забременяват по едно и също време и се оказват с един и същ термин за раждането на своите две момиченца. Впоследствие и двете преносват бебетата си с няколко дни и лекарите насрочват и за двете секцио в един и същ ден - 18 декември.