Частният пилот Ранди Джоунс обясни защо храненето в самолета е опасно за здравето. По неговите думи по време на почистването на отпадъците и боклука от предишния полет персоналът не сменя ръкавиците си, когато започва да опакова храната за нови пътници, информира Сън.

Ранди е частен пилот от почти 20 години. Той твърди, че напитките и храната могат да бъдат опасни за здравето, тъй като служителите по време на полет не спазват санитарните норми и правила.

Според него по-скоро трябва да обърнете внимание на чая и кафето. Водата, доставена на борда, се съхранява в резервоари. Те могат да бъдат замърсени. Джоунс отбелязва, че водата за пълнене на резервоара не се подлага на пречистване. Ако в града има нискокачествена питейна вода, тя ще бъде пита от пътниците на борда.

Думите на Ранди Джоунс потвърждава и Шрейя Парик, работещ като бордови персонал в пет различни авиокомпании. Той и колегите му предпочитат да донесат своя храна на самолета. Както отбелязва Парик, към храната се добавят подправки, соли и мазнини, които оказват неблагоприятно влияние върху организма.