Старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров разпусна футболистите вчера. Миг преди да си тръгнат, те получиха последните си възнаграждения за годината. Отборът ще се събере за първа тренировка на 7 януари.
"От тази дата до 19 януари ще тренираме на българска земя. На 17 януари ще играем контролен мач в Правец срещу "Ботев" /Враца/. Два дни по-късно ще заминем на лагер в Турция, който е платен и организиран отдавна. Проверките там ще бъдат пет", каза Киров пред "Утро".
Той не пожела да коментира в детайли последния мач срещу "Лудогорец".
"Не играхме лошо, съперникът ни победи с повече класа. Липсваше ни и шанс. Важното е, че играхме отворен и директен футбол", заяви старши треньорът.
Отборът ще се раздели с двама футболисти, разкри треньорът. 
"Лично ще ги уведомя след малко /вчера, 8.30 часа/, че няма да разчитам на тях. Ще ви помоля на този етап да не цитирате имената им", каза Киров.
Наред с това се водят разговори за привличане на нови футболисти. 
"Илия Мунин ще играе при нас. С него сме се договорили по всички въпроси. Пуснахме го да си тръгне преди два-три дни, тъй като и без това нямаше защо да стои до последно в Русе. Румънецът Василе Жердан си замина, тъй като така и не можахме да го видим в тренировки на добър терен. Бразилецът, който играе в Кипър, ще е при нас на 5 януари. Пратили сме му самолетен билет. Диян Димов твърдо ще е наш играч", обясни Киров.
На въпроса дали преотстъпеният от "Лудогорец" в "Дунав" Светослав Ковачев ще играе и напролет за русенския отбор, Киров отговори, че след мача с "Лудогорец" провел разговор с изпълнителния директор на разградчани Ангел Петричев.
"Не знам накъде ще се развие случаят със Слави. Трябва да сме готови и за вариант, при който ще продължим и без него. Затова и водя разговори с добър футболист, който умее да атакува от фланговете", каза Киров.
Той пожела в заключение добри коледни и новогодишни празници на всички фенове, които подкрепят "Дунав".