Голямо дарение от хранителни продукти, с които останалите без покрив несретници да изкарат зимата, получи приютът за бездомни „Добрият самарянин“. Пакетираните храни бяха събрани от служители на „Нетуоркс“, които осъществиха благотворителната инициатива заедно с фондация „Направи добро за непознат“ - създадена, за да продължи инициативите на убитата на 6 октомври журналистка от ТВН Виктория Маринова. Фондацията вече има бус, а и знае много добре къде кой има нужда от помощ. 
Няколко наши служители имаха ваучери за храна, които не бяха използвали, и решиха да ги оползотворят не за себе си, а за някой, за когото храната е жизнено важен въпрос всеки ден. Част от екипа за часове събра ваучери на стойност 480 лева, като много бързо ги превърна в немалко количество хранителни продукти, разказаха организаторите на акцията. 
Дарението включва консерви, олио, захар, шоколадови изделия, плодове и други пакетирани храни. Продуктите вече са доставени в приюта „Добрият самарянин“, където винаги има нужда от храни. 
Въпреки че капацитетът на приюта в квартал „Тракцията“ е от 60 места, всяка зима там разпъват допълнителни легла в коридорите, тъй като няма как да оставят скитниците на студа. От социалната институция разчитат на дарения, особено на хранителни продукти, за да могат да продължават да осигуряват на всички настанени крайно нуждаещи се закуска, обяд и вечеря. Оттам се надяват на помощта на граждани и фирми, за да могат бездомниците също да посрещнат коледните и новогодишните празници на топло и да им бъде осигурена празнична трапеза. В приюта имат достатъчно дрехи, но има нужда от топли зимни обувки.