В средата на януари се очаква да тръгне делото срещу група за обири на богати хора, която стъпи накриво в Русе и бе задържана в Булбанк на 10 април при опит да откраднат 200 000 лева от сметката на земеделски производител в Казанлък чрез фалшиво пълномощно. Това бе решено на вчерашното разпоредително заседание, на което стана ясно, че соченият за тартор на тричленната банда Басри Алиш е получил в събота инфаркт в следствения арест и е откаран в кардиоболница "Медика Кор", където животът му е спасен след поставяне на два стента. В момента 57-годишният подсъдим се лекува в специализираното здравно заведение, като стаята му е под полицейска охрана.
Басри е от тутраканското село Нова Черна, съден девет пъти за различни престъпления и четири пъти е лежал в затвора. Другият член в комбината е 31-годишният му съселянин Петър Игнатов, а черната работа била поверена на клошаря от Силистра Бейхан Мехмедов, на когото двамата обещали 5000 лева, ако успее да опразни с фалшиво пълномощно сметката на земеделеца.
Източването на парите било на косъм от успех. Пълномощното било толкова убедително подправено, че касиерката се подготвя да извърши нареденото плащане, но в това време служители на Икономическа полиция арестуват Бейхан и го извеждат навън. Успоредно с това антимафиоти задържат Басри и Петър, които чакали съучастника си в "Деу Матис" на близкия паркинг пред храма "Света Троица". При обиска в колата е намерен таблет с множество файлове с личните данни на бизнесмени, техни снимки, банкови документи за теглене на пари от конкретна банка в Русе, както и мобилен апарат с вкарани в него номера на набелязаните жертви, сочи обвинителният акт. След задържането им Районният съд постанови постоянен арест за тримата и така от 13 април те са в следствения арест.