Бившият футболист на "Дунав" Мирослав Будинов бе гост в рубриката на "Диема" "Първите неща" и разкри любопитни факти за себе си. 
Първият футболен герой
"Беше Алесандро Дел Пиеро. Покрай него се запалих много по футбола. "Ювентус" е любимият ми отбор. Имах и друг кумир в лицето на Роналдо-Феномена, но мисля, че Дел Пиеро остави най-трайна следа, докато бях малък. Перфектните му удари! Много обичаше да стреля с фалц в далечния ъгъл. Беше много елегантен футболист, легенда".
Първият отбор
"Първият ми тим беше "Септември" /София/. Една страхотна школа, много отлични футболисти излязоха - имена като Ивелин Попов, Лъчезар Балтанов и др."
Първият гол
"Първият ми гол в професионалния футбол беше с екипа на "Любимец" срещу "Локомотив" /София/. Няма да забравя този мач. Водехме с 1:0, асистирах преди това на Майкъл Тевия. Те ни изравниха, Маркиньос вкара от фаул. Разписах се към края на мача".
Първият филм
"Това беше "Кикбоксьорът" с Жан-Клод ван Дам. Баща ми беше купил видео с едни малки касетки. Помня, че като бях малък, постоянно гледах този филм, превъртах последната битка и се надъхвах".
Първата група
"Първата музикална група беше "Куин". Фреди Меркюри ми е любимец. Израснах с неговите песни. Със сестра ми си купувахме дискове, имахме някаква уредба. Постоянно ги въртяхме. Ходехме до битака да купуваме дискове".
Първата задна ножица
"Беше в аматьорското ниво, когато бях с екипа на "Дунав". Играхме срещу отбора на "Бенковски" /Бяла/, победихме с 8:0. В тези мачове всеки опитваше, каквото може, защото се получаваше и бяхме доста по-силни от другите отбори. Иначе първата задна ножица в професионалния футбол бе срещу "Левски".