Футболистите на "Дунав" изпратиха есенния сезон с домакинска загуба срещу "Лудогорец" /Разград/ - 0:2. За отбор в дъното на таблицата дунавци показаха борбена игра и характер, но по-високата класа на гостите си каза думата. Тъй наречените "орли" имаха по традиция и резервен жокер, готов да им помогне във всеки по-заплетен момент. Жокерът се казваше Никола Попов, честван преди началото на мача като съдията, навъртял 150 двубоя в Първа лига.
"Дунав" създаде първата и най-чиста възможност. Ахмед Ахмедов центрира хубаво от левия фланг, топката прехвърли защитата и кацна върху главата на връхлитащия Иван Коконов, който направи по-трудното - не уцели вратата от няколко метра!
Голът в мрежата на Станислав Антонов падна при следващата атака. Лудогорци прехвърлиха дълъг пас в зоната на десния бек Бранимир Костадинов, той протегна отчаяно крак, за да спре топката във въздуха, но я подари на футболист в зелено. Последва меле и 0:1 с изстрел на поляка Шверчок.
Скандалната ситуация с участието на Никола Попов възникна в 56-а минута. Ахмед Ахмедов се пребори в наказателното поле с Козмин Моци, а румънецът го спря, както си знае - с лакът в лицето. Абсолютна дузпа за "Дунав"! Не и за Попов, който не само че не посочи бялата точка, но остави без картон румънския рецидивист.
Една скоба - друг рефер - Волен Чинков, спести преди два кръга подобна дузпа за "Локо" /Пд/ в мача срещу "Лудогорец". Тогава бруталният и безпардонен Моци повали в наказателното поле нападателя на пловдивчани Димитър Илиев. И пак му се размина - без дузпа и без картон.
А "Дунав" не свали гарда и според силите си се опита да потърси равенството. Създаде и две хубави голови атаки. При една от тях Преслав Петров провря хитро топката зад гърба на защитата, но Борислав Баджийски стреля слабо. После последва меле и бръснещ удар на Исмаил Иса, спрян с късмет от тялото на Форстър.
Мачът свърши в 81-а минута. "Лудогорец" поде бърза контра в охраняваната от Бранимир Костадинов дясна зона, последва ниско центриране на Пауло и оставеният на метър пред Антонов румънец Кешерю подложи крака си - 0:2.
Няма спор - "Лудогорец" е отборът, който разчита на по-добри футболисти. Само Кешерю прибира месечна плата от 45 000 евро. На фона с неговото възнаграждение играчите на "Дунав" са гаврошчета. Като игра такава драстична разлика въобще не се видя, при това дунавци изкараха почти цял мач само с български момчета. Затова и няма от какво да се срамуват. Да се червят такива като Никола Попов и наглите им началници в БФС. Само че за тях думи като чест и срам са непознато понятие. Затова отбори като "Лудогорец" са номер 1 у нас, а когато излязат в Европа, стават за резил и пред кипърски тимове.  
"Дунав": Станислав Антонов, Преслав Петров, Георги Динков, Петър Патев, Бранимир Костадинов, Красимир Станоев, Христо Попадийн, Борислав Балджийски, Исмаил Иса, Иван Коконов, Ахмед Ахмедов /Мухамаду Н~Дайе, Кристиян Върбанов/. 
"Лудогорец": Хорхе Броун, Антон Недялков, Козмин Моци, Рафаел Форстър, Сисиньо, Светослав Дяков, Яцек Горалски, Димо Бакалов, Вандерсон, Клаудиу Кешерю, Якуб Шверчок /Жоао Пауло, Лукас Саша, Доминик Янков/.