Берое победи Левски с 2:1 в най-интересния мач от съботната програма на Първа лига и временно си върна четвъртата позиция в класирането. За "зелените се разписаха Мартин Камбуров (39-та) и резервата Александър Василев (79-та), а Габриел Обертан бе точен за Левски в 77-та минута.

Гъста мъгла се стелеше през всичките 90 минути на терена, което затрудняваше футболисти, съдии и зрители. Мартин Камбуров реализира поредния си гол срещу Левски, който е негов 16-ти в Първа лига срещу този съперник. Така той еднолично се превърна във футболиста с най-много попадения срещу "сините". Досега нападателят делеше първото място с Петър Жеков. Камбуров отбеляза, след като сам се пребори за една топка с Мариани, а впоследствие бе изведен от Борислав Цонев, преодоля Полачек и реализира в опразнената врата.

Отговорът на Левски дойде в 77-та минута, когато Габриел Обертан вкара красиво попадение от разстояние. Той финтира футболист на Берое и стреля извън наказателното поле. Душан Перниш не реагира добре и топката мина над ръцете му в средата на вратата. Точно в следващата атака обаче Берое отново излезе напред в резултата. Резервата Александър Василев, който се бе появил само няколко минути преди това в игра, засече с корем центриране отдясно на Рубен Бригидо. Топката мина през краката на Полачек, който като че ли отново можеше да реагира по-добре.

До края Левски не успя да изравни и записа пета загуба през сезона, която може да го остави на 10 точки от Лудогорец при победа за "орлите" в гостуването им на Дунав. ЦСКА пък може да дръпне с четири, ако вземе домакинството си на Ботев Пловдив утре. Левски е с 41 точки на трето място, а Берое е четвърти с 36.