За всеки човек, една спалня е специално място, затова тя трябва да бъде възможно най-удобна и уютна. Ето защо дизайнът й винаги е особен. Това не е изненадващо, защото тази стая в апартамента е проектирана за отдих и почивка след работния ден.
За да създадете такава атмосфера, трябва внимателно да разгледате дизайна на стаята, както и да закупите подходящия интериор. Например, картините отдавна се считат за класическата версия на декорацията за спалнята.

Картини в спалнята: общи препоръки за избор - научете ги днес!
Преди всичко си струва да се отбележи, че декорацията в спалнята не трябва да бъде прекалено много. В противен случай може да повлияе неблагоприятно върху качеството на съня.

Що се отнася до картините там, нека да не са повече от три.
Освен това е желателно те да имат обща тема и цветова гама. За тази цел е идеална модулната картина. Това означава, че едно изображение е разделено на две или три части. На стената те са поставени с малко разстояние едно от друго. Въпреки това картината изглежда много красива и най-важното - цялостна.
За тези, които планират да поставят няколко картини в спалнята, ви препоръчваме предварително да обмислят схемата.
Също така в този случай е много важно те да имат еднакъв размер и форма. Но във всеки случай, не избирайте картини с много фини детайли. Факт е, че понякога, вместо да се отпуска, човек се фокусира върху картината и я разглежда. Така че опитайте се да изберете картини с по-големи изображения.

Също така, не купувайте много големи картини, ако имате спалня с малки размери.
Те просто няма да бъдат подходящи, а интериорът като цяло ще изглежда безвкусен. Може да си сложите репродукции на известни художници, семейни портрети и други творби.

Модерните, функционални спални стават все по-популярни.
Основата на този дизайн е максималният комфорт и наличието на свободно пространство. Що се отнася до допълнителния декор, картината нека е в тона на основния стил. Най-популярните опции са, разбира се, изображения на паркове, небостъргачи, пейзажи.
Феновете на хай-тек или модернистичният стил в спалнята знаят, че в този случай най-доброто решение е картина с абстракция. Тези картини не пречат на заспиването и релаксацията. Следователно те не водят до безсъние.

Кое е най-подходящото място за картина в спалнята?
Смята се, че картината в спалнята ще изглежда най-добре над таблата на спалнята. Така в стаята има допълнителен декор, но по никакъв начин тази картина не влияе върху качеството на съня. Спазвайте просто това правило!
Все пак, всеки има право на мнение!