Дали Светослав Ковачев не изигра срещу „Септември“ последния си мач с екипа на „Дунав“?
След 17 двубоя за русенския тим, 1545 минути игра, 1 гол, 3 асистенции и 6 жълти картона роденият на 14 март 1998 година нападател може да се върне в Разград. Причината е ясна. Само за един полусезон преотстъпеният в „Дунав“ младеж стигна до националния отбор, а в някои срещи наистина показа забележителни качества - скорост, повратливост, техника, отличен прочит на футбола.
Няма начин представянето му да е останало извън полезрението на разградския щаб. Затова и никак не е изключено, ако „зелените“ го върнат у дома през зимата. Друг е въпросът дали би търкал наново пейката при шампионите за сметка на безкрайния списък от южноамерикански футболисти. А и по принцип Разград си е гробница за български момчета. Мнозина минаха и заминаха. Например Ерик Почански, Янаки Смирнов, Цветелин Чунчуков, Цветомир Панов, Кристиян Григоров и т.н., привлечени все като големи и обещаващи таланти.
И двата варианта - да остане или да си тръгне, са добри за „Дунав“. Да, може би би помогнал много през пролетта, но един ден все ще поеме към „Лудогорец“, а в Разград да мислят да го налагат ли, или да го продават. Отбор като „Дунав“ не може да извади пари за такъв играч.
Тръгне ли си, старши треньорът Людмил Киров ще има време за реакция в търсенето на играчи в атака, даже да не са същите бързаци и техничари.
На Светослав му прави чест, че игра отговорно с екипа на „Дунав“. Не във всеки мач показа големите си възможности, но бе повече от старателен. Каквото и да стане, е ясно, че го чака хубаво бъдеще и спомени, че някога игра и за „Дунав“.