Въпреки неголямото разстояние между Русе и Разград футболистите на „Лудогорец“ ще пристигнат още днес и ще отседнат в хотел. Този ход по европейски маниер е обясним и с дълбоката клубна каса. На други бедни отбори например им се налага да пътуват до 300 километра в деня на мача и направо от автобуса да хукнат към игрището. 
А старши треньорът на „Лудогорец“ Антони Здравков-Сухия се похвали, че откакто държи юздите на тима, „орлите“ играят „по-стойностен футбол“. Той направи това изявление след домакинското равенство на лудогорци от 1:1 срещу тима на „Цюрих“. С този двубой шампионите на България затвориха последната страница от тазгодишното си участие в евротурнирите, като за пръв път не записаха победа.  
„Имаме един мач до идването на зимната пауза. Срещу „Дунав“ сме длъжни да подходим мобилизирано, да спечелим 3 точки и да затвърдим лидерството си в първенството. През новата година е нормално да се борим и за двата трофея - титлата в Първа лига и купата на България“, каза Здравков. 
Любопитно ще е дали старши треньорът на гостите ще използва чужденците. В предишните години, кръг преди края на есенния сезон, бразилците обикновено получаваха право да пътуват предсрочно за родината си.