Трима независими един от друг наркодилъри са арестувани при специализирана операция на криминалисти и униформени от Първо РПУ под надзора на Окръжна прокуратура. При задържането им е иззето незаконно оръжие, голямо количество дрога, пари и алкохол без бандерол. Характерното и за трите случая е, че при арестите младежите на възраст от 20 до 25 години са демонстрирали самочувствие, дори арогантност и са оказали яростна съпротива.
Първият дилър е задържан след едномесечна разработка докато отключва входната врата на дома си. След кратък екшън, в който продавачът на зависимост и смърт се оказал на мозайката с белезници на ръцете, в него бил открит преработен на боен газов пистолет, а в дома му - газови патрони и други боеприпаси, 150 грама марихуана, 15 грама амфетамин и голямо количество банкноти от по 50 лева.
На другия ден по същия начин едновременно са задържани още двама наркоразпространители, от чиито коли и жилища са иззети 1.285 кила марихуана, прибори за разфасоване и разтегляне на дрогата на дози, голяма сума в българска и европейска валута, мобилни телефони и 160 литра домашна ракия без бандерол. Общото заловено количество марихуана е на стойност 7800 лева по цени на дребно. Изяснено е, че тримата дилъри са се познавали много добре, но действали всеки за себе си.
Сега им предстоят съдебни процеси по обвинения за търговия с наркотици и за съхранение на високоградусов алкохол без платен акциз.