2720 лева бяха събрани на първата благотворителна хоротека в подкрепа на Лори, която се проведе в сряда вечер в спортна зала „Дунав“. Танцови формации, клубове, любители на българския фолклор излязоха на сцената в подкрепа на малкото момиченце, което е родено с вроден дефицит на бедрена кост.
Събра ни българският фолклор, каквото е и неговото послание, и благодарение на вас, ръка за ръка, събрахме тази сума! Благодаря на тези, които ми помогнаха в организацията, и направихме това събитие реалност, сподели организаторът на хоротеката Венелин Руменов. 
Благотворителната хоротека за Лори е една емоция, която няма да забравим. Толкова много хора се събраха, толкова красиви хора се изиграха, а гайдите и тъпанът, които звучаха, все още вълнуват. Дори едното от момчетата гайдари идва от Стара Загора специално за Лори. Изказваме огромната си признателност на Венелин Руменов, който организира с такава всеотдайност впечатляващото събитие. Благодарим на всички, които дойдоха за Лори, и ни подкрепиха за пореден път, каза майката на момиченцето Ралица Ангелова.  
Семейството на малката Лори трябва да събере 199 200 щатски долара, за да може тя да проходи, като вече са набрани над 330 хил. лева. Олична е прогнозата, ако детето се подложи на серия операции в Медицинския център „Света Мери“ в Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ. Първата насрочена дата е 15 януари 2019 г., като чрез първата и най-сложна операция ще се коригира деформацията на таза и ще се реконструира бедрото. 
Кампанията за набиране на средства продължава, а всеки, който иска да подкрепи Лори в предстоящите й нелеки битки, може да го направи на откритата дарителска сметка:
УниКредит Булбанк UNCRBGSF
BGN сметка - BG16 UNCR 7000 1523 2804 10
USD сметка - BG27 UNCR 7000 1523 2804 06
Титуляр: Лора Петрова Ангелова
PayPal account - [email protected]
Има и дарителски ДМС номер, където може да се изпращат дарителски SMS с текст на латиница: DMS LORA на номер 17777( за абонати на всички оператори).