Дознателят в отдел "Разследване" към Областната дирекция на МВР Добрин Харалампиев бе отличен вчера на първо място на церемония "Полицай на годината 2018", създадена от МВР и фондация "Доверие и закрила". 38-годишният полицай е номиниран от конкурсна комисия към дирекцията за постигнати високи професионални резултати през годината и е одобрен от комисията в София измежду много други дознатели от страната.
Добрин Харалампиев има дейно участие в разкриване на извършителите на трите убийства на територията на Русе през тази година.
Негова е заслугата за разкриване на внука, който наръга смъртоносно дядо си в края на януари в бл."Бисер" на ул."Доростол".
Месец по-късно прояви висок професионализъм при разкривана на тъщата, убила зет си с бухалка в блок в "Здравец Север".
Съществен е приносът на Харалампиев и в най-шумното разследване през последните над 10 години - убийството на журналистката от ТВН Виктория Маринова. Той е част от екипа, изобличил убиеца Северин Красимиров.
Още един аргумент за присъждането на най-високата професионална награда е успешната работа на дознателя за противодействие на наркоразпространението.