На 21 март Окръжна прокуратура в Русе се самосезира по материал в „Утро“ по повод отложения заради наводнен терен на Градския стадион мач между „Дунав“ и „Славия“. Краткото обяснение бе, че ще се направи проверка в отговор на „засиления обществен интерес“.
Оттогава изтече доста вода. Освен за терена, който се покри с печална слава в Първа лига, проблем има и с изтърбушения резервоар за напоителната система, а вече няма и осветление. Както се казва, три в едно!
През лятото президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов прати свой екип със задачата да направи всичко възможно по реанимация на игрището. Падна здрава работа. Труд хвърлят и работниците в „Спортни имоти“, но треперенето преди всеки мач - ще вали ли, няма ли да вали - си остана. За сметка на това пък се понесоха слухове, че ремонтиралата стадиона фирма „Тарктур“ ЕООД се е пререгистрирала и покрила. Проверка в информационната система Апис обаче опровергава това.
Да припомним и необичайно острата реакция на министър Красен Кралев след въпрос на „Утро“ преди световното първенство по волейбол в Русе дали знае какво е състоянието на терена.
„Какво му е? Игрището е перфектно!“, изстреля с гневно свити вежди Кралев.
Към днешна дата ще отправим към прокуратурата прости въпроси - какво става с въпросната проверка? Ще се проследи ли кой е авторът на проекта за изграждане на стадиона и осветлението?