Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. От бюджета на Министерството на икономиката ще се предоставят средства на Община Русе за изграждане на елементи на общинска инфраструктура, насърчаващи и реализацията на инвестиционния проект на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД. 
Производителят на заключващи системи за автомобили получи сертификат за инвеститор клас „А“ в началото на годината за проекта си за разширяване на завода си в русенския Индустриален парк. Новото хале вече е готово, по план в него трябва да работят около 300 човека. Инвестицията е за 12 милиона лева. С вчерашното решение на правителството държавата изпълнява поетите и издадения сертификат ангажименти.
Новоизградената инфраструктура ще бъде публична общинска собственост и ще се бъде общодостъпна за ползване. Довеждащият път представлява асфалтова инфраструктура с приблизителна минимална дължина около 100 м. Тази връзка е част от общински път и в бъдеще ще се свърже към общата вътрешна пътна мрежа на Източна индустриална зона, като осъществява връзка на околните парцели, които са част от същия ПУП.