Коледни украшения от шишарки, сухи клонки и речни камъчета подредиха в коледен базар ученици, които живеят в Средношколското общежитие, от година известно също и като Център за личностно развитие. Стари керемиди, оформени с техниката декупаж, мини пана с рождественски сюжети, релефни картини, подредени от морски мидички и раковини създаваха празнично настроение във фоайето на първия етаж. Впечатление правеха арт композициите с оцветени в ярки цветове охлюви. Това са дунавски охлюви, това лято водата в реката спадна много и се появиха речните охлюви, обясни възпитателката Милена Лечева. Тя е и ръководител на арт работилничката в общежитието, която провокира фантазията и усета за красивото у повече от 30 от момичетата и момчетата в пансиона. 
„Децата са от различни училища в целия град и когато ги поканим да изработим нещо заедно, първата им реакция е: „Не, аз не мога да рисувам!“. После обаче се убеждават, че това не е точно така и постепенно се увличат и чакат с нетърпение заниманията“, обяснява Лечева. 
Амбицията ни е догодина да се включим и в градския коледен базар с наш щанд, за да зарадваме повече русенци с това, което сътворяват нашите ученици, каза  директорката на центъра Христина Петкова. Тя и нейните колеги вчера побързаха да си купят от красотите, изработени от гимназистите, и така да си отнесат и у дома част от коледното настроение.