След провалените търгове миналата година за продажбата на сградите, включени в бившия Хлебозавод на ул. "Потсдам" 1, общината ще направи нов опит да намери купувач. Апетитният имот не привлече интереса на нито един инвеститор при предходните процедури и така търговете се провалиха. Сега общината пусна нов публичен търг с явно наддаване за сградите в бившия Хлебозавод с площ 18 968 кв.м в Източна промишлена зона. Те ще се продават с начална тръжна цена 4 492 742 лева без ДДС, а стъпката на наддаване ще е 50 000 лв. Това е и една от сделките с общинска собственост, от която се очакват най-сериозни приходи. 
Районът около Хлебозавода е по-скоро складов и търговски, отколкото промишлен. Наоколо се намират сградите на бившата "Търговия на едро", както и офиси на фирми, които се занимават с дистрибуция и логистика на всякакви стоки и пренос на товари, търговска дейност и леко производство. Общината придоби този имот още при ликвидацията на "Хляб и хлебни изделия" през февруари 2015 година, като оттогава цели помещения или части от тях са отдадени под наем. 
Търгът за продажбата на сградите, включени в бившия Хлебозавод на ул. "Потсдам" 1, е насрочен за 10 януари. Инвеститорите, които искат да участват, трябва да закупят документи до 28 декември и да подадат предложенията си до седми януари. Бъдещите купувачи трябва да внесат и депозит за участие в търга от 200 000 лева.