Магазините на две вериги, предлагащи стоки за дома - JYSK и "Домко", отварят едновременно утре в Русе. Както "Утро" писа още през юли, бившият магазин на "Билла" на бул. "Липник", пред "Техномаркет", бе закупен от "Домко". Помещението бе разширено с нова пристройка, а целият обект се раздели на две части. В едната се помещава "Домко", а в другата - JYSK.
За отварянето JYSK води атрактивна кампания. В нея има награда за ваучер за пазаруване на стойност 500 лева при определени условия, освен това в продължение на една седмица прави реални и наистина привлекателни намаления, които стигат до 75%.
"Домко" предлага широка гама продукти за дома и бизнеса - за пода, за стената, за банята и кухнята.  Веригата е на българския пазар от 18 години и има вече 11 магазина с обща търговска площ над 20 500 кв.м, но досега нямаше нито един обект в Северен централен район. На русенския пазар тя няма точен аквивалент, макар че ще конкурира в различни аспекти бизнеса на "Практикер", "Хоуммакс", "Практис", "Карпет Макс" и др.
JYSK е датска международна верига магазини на дребно от типа "всичко за дома" и асортиментът й допълва продуктовата гама на "Домко". Тя е собственост на датския търговец Ларс Ларсен, който притежава компании с общ годишен оборот от 3,35 млрд. евро. В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г., като отваря първия си обект в страната в Пловдив. Към момента веригата магазини има 23 обекта в 15 български града с общо над 255 служители.