Бившият заместник-кмет по транспорта на София Евгени Крусев се сдоби с обвинение за длъжностно престъпление заради ремонта на улица "Граф Игнатиев", предаде репортер на БГНЕС.

Навлизане в сградата на Националната следствена служба (НСлС) Крусев заяви, че е спокоен и че се е ръководил единствено от интересите на общината и на града. "Нито едно решение не е взимано еднолично. Винаги съм се ръководил от мнението и от компетентността на експерти и нито едно решение не е взимано от никого еднолично”, заяви бившият зам.-кмет.

Няколко минути по-късно той излезе от следствието, където му повдигнаха обвинение за длъжностно престъпление заради ремонта на трамвайния релсов път на "Графа". Връчиха ни обвинението за престъпление по служба, обясни адвокатът на Крусев – Менко Менков. Защитникът добави, че в постановлението се твърди, че са нарушени служебните му задължения и че е променил условията на обществената поръчка. „Като в постановлението не се твърди да са настъпили каквито и да било вредни последици, а че са могли да настъпят такива. Тепърва ще се уточнява какво се има предвид под това понятие”, подчерта Менков.