Какво общо може да има между шоколад и уасаби? А между шоколадов бульон и октопод? И изобщо на кого може да му хрумне да съчетае несъчетаемото - като бут от Еленския балкан и шоколадов сос или пък да предложи кулинарно чудо, наречено "Шоколадова триеница с глиган и маслини"?
Изброеното дотук е само част от новото дегустационно меню, предназначено да изкуши небцето на ценителите, които ще посетят ресторант "Monty by Andre Tokev" в курортния комплекс "Св.св.Константин и Елена" на 7 декември. Как е създадено менюто, какви продукти  включват рецептите и какви са пропорциите и последователността в приготвянето на маниашките шоколадови шедьоври - това знаят само трима човека. Единият, естествено, е шеф Андре Токев, който е собственик на ресторанта и лично поставя подписа си в знак на одобрение за всяко едно от ястията. Вторият човек е русенец - това е шеф Ивайло Димитров, който преди няколко години работейки в едни от русенските ресторанти, създаде заедно с двама свои колеги русенския Клуб на професионалните готвачи.
Днес шеф Ивайло Димитров е шефът на кухнята в ресторанта на Андре Токев
заема позицията от около половин година, от самото откриване на изисканото заведение след специалната покана на Андре. Третият човек, който знае подробностите в менюто, също е свързан с Русе - това е заместникът на Ивайло във варненския ресторант шеф  Живко Димитров, работил с Ивайло в Русе и един от тримата учредители на клуба заедно с шеф Петър Атанасов. 
И така - само тримата шефове знаят цялостната рецепта за всяко от ястията, единствено те са наясно с последователността на приготвянето, с продуктите и с пропорциите. Всички останали в кухнята са разпределени по секции: секция на месото, секция на зеленчуците, секция на сосовете, секция на мекотелите и така нататък.  
Ресторантът на шеф Андре Токев е разположен в 5-звездния Astor Garden Hotel в курорта "Св.св.Константин и Елена" и напълно е в унисон с петте звезди. Той е бутиков - местата вътре в салона са 50, през лятото на терасата също има още толкова, но елитният готвач няма намерение да добавя още.
Неговата идея е именно за бутиков ресторант, където да се даде простор на уникална авторска кухня
обяснява шеф Ивайло Димитров. Самата Светая светих на готвачите - кухненските помещения, са оборудвани с всички уреди, техники и помощни средства, които в момента са последният писък в световен мащаб. Токев не само не е пожалил една солидна шестцифрена сума, но и държи всичко останало да е в съответствие с нея. Като например това, че не допуска ни най-малък компромис с нито една от съставките в рецептата: нито с продуктите, нито с тяхното количество и пропорции. Клиентите също не биха могли да променят по свое желание каквото и да било в ястията, които си поръчват. 
Честно казано, чувствам се на идеалното място - това е кухнята-мечта, признава шеф Ивайло Димитров. Готви се само със сезонни продукти, иначе казано, недопустимо е през зимата да се включват в менюто домати и краставици, тъй като те не виреят по естествен път през това време на годината, обяснява русенецът. Затова пък през зимата екипът подготвя огромно разнообразие от предястия, ястия и десерти от това, което е обичайно за сезона, примерно от кореноплодни.
По-голямата част от продуктите шеф Токев снабдява от неголеми ферми във Франция и други европейски държави
с които работи от доста време и разчита на тяхното качество. Количествата също не са големи - точно толкова, колкото е необходимо за едно или друго от менютата. И всеки продукт идва със сертификат - това също е нещо, на което Андре Токев държи. Между другото, точно това пък създава известни трудности, когато екипът решава да приготви някаква авторска интерпретация на дунавски сом, да речем. Как да обясня на шеф Андре, че намирането на истински дунавски сом със сертификат е направо мисия невъзможна, казва Ивайло.   
Шеф Андре Токев е еднакво безкомпромисен както към качеството на продуктите и на ястията, така и към работното време и към външния вид на хората, които работят в неговия ресторант. Само веднъж се случи да надникна в кухнята без униформа - отбих се буквално за миг, тъй като в тези чавсове имах почивка, и получих едно от най-строгите мъмрения, които съм имал през живота си, казва Ивайло.
Абе какво ти мъмрене - направо ме помоли да напусна незабавно, след като не съм с униформа, признава той
Но очевидно въпреки всички тези железни правила на Ивайло и на Живко им допада да работят в такива драконовски условия. Ама как да не ни допада - това е наистина възможно най-доброто място за нашата реализация, убедени са и двамата. 
Всъщност, работното време в "Monty by Andre Tokev" е може би най-относителното понятие. Там трябва да си готов да работиш 6 часа, но може да се наложи да работиш и 24, казват шеф готвачите. Но пък изкушението да видиш накрая истинските чудеса на кулинарното изкуство, които са превърнати в арт произведения благодарение на екипа професионалисти - това наистина си заслужава. 
Един от специалните акценти, които високо се ценят от отбраната публика, която може да си позволи лукса да посещава "Monty by Andre Tokev", са различните тематични менюта. Откакто ресторантът отвори врати през юли тази година, досега сме правили доста такива менюта, разказва шеф Ивайло Димитров.
Трюфели, мекотели, различни други теми се превръщат в истински провокации за вкуса, обонянието и зрението
Както със сигурност ще бъде на 7 декември, когато ще се състои премиерата на менюто "Шоколад". Чието цяло съдържание гласи: 
"Медальон от бял шоколад с аромат на уасаби, гарниран с хайвер от пъстърва. 
Бял хайвер от шаран върху крем от карфиол и огледало шоколад и кафе. 
Канелон от целина с мус от телешки език с шоколадова туршия. 
Морски дарове с октопод, скариди и калмари в шоколадов бульон с аромат на шафран и анасон.
Бут от Еленския балкан и фазан върху бял шоколадов сос с горчица, придружено с брюкселско зеле и "Скаличка" от солети.
Шоколадова триеница с глиган и маслини.
Патешко магре запечено със суфле от шамфъстък, тъмно и бяло зеле с ябълка, тиквени кнедли, шоколадов сос с кандиран портокал, сушени сливи в бекон, гарнирани с бял шоколадов бешамел с канелен аромат
Шоколадово брауни, декорирано с бял шоколадов мус и маракуя, млечен шоколадов сладолед, лучен карамел ,  върху кадифе от авокадо".
Понеже шеф Ивайло Димитров само показа менюто - колкото да ни разпали любопитството - и си го прибра
в джоба на бялата куртка с акселбантите на зам.-председател на Националната асоциация на професионалните готвачи, затова ние копирахме въпросното меню от сайта на ресторанта "Monty by Andre Tokev". Не се притесняваме, че някой от русенските ресторанти може да изкопира рецептите - както вече стана ясно, тях ги знаят само тримата шефове: Андре, Ивайло и Живко. А от тях едва ли някой би могъл да изкоп чи профи тайна!