В събота се играха 3 мача от първенството на Първа лига. Какво бе общото между тях? Че съдиите отново бяха на първа бойна линия.
"Левски" победи "Етър" с 2:1. Гостите изравниха за 2:2 в 92-а минута, но реферът Никола Попов не зачете попадението. Нападателят на "болярите" извършил нарушение, видяно само от него. По-рано "виолетовите" претендираха и за дузпа.
"Щом сезонът свърши, ще се махна от България. Такова съдийство не е за коментиране", заяви след мача старши треньорът на "Етър" Красимир Балъков.
Да го каже човек, играл в реномирани европейски първенства, никак не е случайно. Най-малкото му е дошло до гуша, защото припомни как отборът му бе порязан и в мача срещу "Лудогорец".
"Чудя се защо се мъчим в такова първенство!", каза пък старши треньорът на "Ботев" /Враца/ Сашо Ангелов след домакинската загуба на отбора си с 0:1 срещу "Берое". Голът във Враца, падна от, меко казано, много дискусионна дузпа.
"Локо" /Пд/ излезе извън релсите във Варна срещу "Черно море" - 0:2. Първият гол за варненци бе от дузпа, оспорена бурно от старши треньора на гостите Бруно Акрапович.
"Ако Нестор ел Маестро седна на терена в знак на протест срещу съдиите, аз бях на път да спра мача. Защо трябва да се лъжем и мъчим! Реферите убиват футбола!", каза Акрапович.
Съдии съответно на трите мача бяха Никола Попов, Георги Кабаков и Георги Давидов. Все познати хубавци с предновогодишни дряновици, предназначени да посинят гърбините на когото трябва, в името на комфорта на когото трябва.