Двайсетина души на националния стадион "Васил Левски" изгледаха мача на "Дунав" срещу "Септември" - 1:2. Загубата на русенския отбор бе и логична, и нелогична.
60 минути след началото на двубоя бяхме готови да изразим почти искреното си възхищение, че най-сетне срещата се свири от "нормален" съдия. Пловдивчанинът Радослав Гидженов долу-горе се придържаше към правилника до момента, в който реши, че дузпа за "Дунав" няма как да се свири. Бе след едно центриране отдясно, при което Иван Коконов смъкна топката с глава към оставен на чиста позиция футболист в светлосиньо. Играч на "Септември" протегна ръка, за да спре головото подаване, а Гидженов, който изгледа хандбалния прийом от 4 метра, не само че не показа бялата точка, а даде жълт картон на тръгналия да иска обяснение за решението му Светослав Ковачев. Картонът е пети по сметката на нападателя, който ще пропусне следващия мач с "Лудогорец". Това обаче дори е в плюс, тъй като той по принцип няма право да играе срещу разградския отбор, тъй като именно от него е преотстъпен на "Дунав".
Та какво стана след този позорен момент в наказателното поле на "Септември"?
Домакините организираха бърза атака с три подавания, намериха широко разграден двор в зоната на Божидар Васев и вкараха победния гол чрез Крис Гади.
"Дунав" поведе в 17-а минута след страхотен далечен изстрел на Борислав Балджийски. Така русенци се оттеглиха на почивка с аванс и надежда. И в първите минути на второто полувреме допуснаха изравняване, което плаче за учебник за начинаещи футболисти какво не се прави. Галчев центрира от корнер, Динков и Станоев изгледаха отблизо как Стилиян Николов се извисява във въздуха и праща топката с глава в мрежата на Антонов - 1:1. Малко е да се каже че грешката в отбрана беше детинска!
След това дойде спестената дузпа и контрата с щастливия шут на Гади за 1:2.
Ако оставим подложилия се на домакините съдия, трябва да признаем, че "Дунав" изигра слаби и наивни втори 45 минути. Когато отборът вече губеше, се хвърли толкова сляпо в атака, че всяка втора контра на "Септември" вещаеше нов гол във вратата на Антонов. В поне 4 случая трима футболисти от столицата налитаха срещу някой самотен в ариергарда играч на "Дунав". Всички се бяха втурнали в атака, а отзад разчитаха, че вратарят ще ги измъква с положение след положение. И той ги измъкна.
Емоцията на русенския отбор в устрема "всичко или нищо" можеше все пак да донесе и реми. Коконов опита опасен удар, а в последните секунди силен изстрел на Балджийски бе отразен от вратаря Янко Георгиев.
Като се има предвид, че старши треньорът Людмил Киров не разполага с равностойна резервна скамейка, изводът се налага от само себе си - нужна е спешна селекция през зимата! Как и откъде ще дойдат нови и по-добри футболисти, не е ясно. Ясно е, че с 13 души не се прави група за мач от първенството на Първа лига. А и щом отборът се измъчи с преодолим тим като "Септември", липсват каквито и да е било поводи за усмивки. Друг е въпросът, че пловдивчанчето Гидженов обърна развоя на мача по начин, който отдалечава все повече зрителите от трибуните.
"Дунав": Антонов, Костадинов, М. Ковачев, Васев, Динков, Попадийн, Св.Ковачев, Станоев, Ахмедов, Балджийски, Коконов /Н`Дайие, Иса/.