Пътуващите с влак между София и Букурещ вече ще правят спирка в Русе, където ще се прекачват на и от мотриса, която ще се движи по маршрута Букурещ-Русе-Букурещ. Това е една от промените в новия график за движение на влаковете на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД, който влезе в сила от вчера. За пътуващите по направлението София-Букурещ директни вагони отново ще се движат само през лятото.
В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение, съобщиха от БДЖ. Движението на влаковете в участъците с най-голям брой пътници в работните дни ще се осъществява на по-чести интервали и през 2019 г.
През следващата година ще се запази обемът на превозите, заложен в сключения договор с държавата за извършване на обществени превозни услуги. Превозът на пътници ще се извършва с общо 572 влака, от които - 16 международни бързи влака /като 4 от тях ще се движат само през летния сезон/, 78 бързи влака /5, от които ще се движат само в определени дни от седмицата/, 136 пътнически влака и 342 крайградски пътнически влака.