Български, арменски, турски, ромски и руски фолклор, разнообразни танци, зрелищно ревю с изискани тоалети, кулинарни изненади са само част от богатата и разнообразна програма на концерта на фондация "Етническа хармония". 
На сцената на Пленарна зала в четвъртък от 17.30 часа ще се изявят над 120 талантливи деца и младежи от различни етнически групи в традиционния концерт "Да празнуваме заедно". 
Част от участниците са лауреати на международни престижни конкурси. 
Най-малките изпълнители ще са децата от детска градина "Пинокио", като в танците и драматизациите ще се включат и татковците, а също и балерините от школата към читалище "Захари Стоянов".
Коледари с наричания за здраве и благоденствие, акробатично шоу, подаръци от Дядо Коледа са включени също в наситената програма на концерта.
Организаторите обещават публиката да се наслади на истинско етно-пиршество за сетивата в звук, танци, костюми, музика, лакомства, слово и светлина.
Идеята на концерта "Да празнуваме заедно" е да се даде възможност за изява на надарени млади хора, лауреати на конкурси и за пореден път да се докаже, че и в наши дни Елиас Канети е прав, като сочи Русе за еталон на етническа хармония, казва председателката на фондация "Етническа хармония" Румяна Куцарова.