С празнична торта с искрящи фойерверки СДС-Русе отбеляза 29-тата годишнина от основаването си. Тортата разрязаха областният председател на партията Драгомир Дамянов и общинският лидер Станимир Станчев в присъствието на членове на партията, сред които Йордан Борисов, Юлиян Гарелов, Валентин Димитров, Милан Николов и други.
„29 години не са малък период, това е зрялата възраст на младежта. Не сме престарели като БСП, не сме и пионерчета като ГЕРБ, така че от нас хората очакват едни добри резултати. В този период два пъти сме били в управлението на страната, допуснахме и грешки, и затова си носим последствията. В момента в СДС са останали хора, които са повече идеалисти, и хора, които вярват, че България може да се промени“, каза Дамянов.  
„Преди 29 години имахме мечти и сега ги имаме и знаем, че демократичната общност и демократичните сили отново ще бъдат в управлението. Днес СДС се изправя и иска да бъде отново в управлението, защото е доказала с реформите си, че е подтикнала България напред“, подчерта Борисов. 
Станчев посочи, че по тяхна преценка следващата година ще има предсрочни парламентарни избори и отново СДС е изправен пред съдбоносен път. Ние сме единствената гаранция в страната, че ако сме в парламента и получим достатъчно доверие, БСП няма да си помисли да бъде във властта, подчерта той. 
Общинският лидер на партията отбеляза също, че през последните три години в община Русе има изключително добронамерен общински съвет. Гражданите на Русе не заслужават заседанията му да преминават за час и половина, затова ние от СДС заявяваме, че ще работим за сериозно присъствие в следващия общински съвет, категоричен бе Станчев.