Безсилие!
Така може да се определи настроението на трибуните и на терена след последния съдийски сигнал на Георги Давидов. Реферът от Велико Търново, когото трябваше да щадим според препоръките на бивш арбитър, всели това безсилие сред футболистите на "Дунав" и малкото, но верни фенове на трибуните. Този индивид, по документи елитен рефер, отрови мача на "Дунав" срещу "Славия" и буквално измъкна столичани от калта на Градския стадион - 1:1. Да, може би бяхме банални, когато подозирахме, че Давидов ще се оцапа до ушите, но това, което предложи вчера, надмина очакванията ни. "Престъпник" и "мафиот" бяха най-изисканите комплименти, които Давидов получи от трибуните.  
Този млад човечец и бригадата му измислиха два последователни корнера за "Славия" в добавеното време на мача. При това преди първия ъглов удар футболист на "белите" беше в двуметрова засада. Да де, но нямаше кой да я даде. Оттам се изсипаха два балона, при вторият от които топката бе отбита от защитата, а резервата Владислав Узунов я намери от въздуха и изравни. Жесток и несправедлив резултат!
Да кажем от сърце - футболистите на "Дунав" изиграха невероятен като себераздаване мач. Бяха и по-добри, имаха и четири пъти повече положения. Поведоха с гол на Ахмед Ахмедов след асистенция на Светослав Ковачев в 42-а минута, бореха се за всяка педя земя на градското блато в "Ялта", сътвориха и далеч повече интересни, чисто футболни неща. Само че онзи от Велико Търново им попречи да се порадват на заслужена победа. Измисляше си фаули, нашари половината отбор с жълти картони, другарите му по тъчовете си съчиняваха засади, както им изнася.
Но това е българският футбол. Силните на деня вървят със съдиите си. Или съдиите вървят със силните на деня - все едно. "Славия", един никакъв отбор, се опря на Волен Чинков срещу ЦСКА, а вчера Давидов направи всичко възможно да прати точката в София.
Другото е по-важно. "Дунав" показа не само характер, но и футбол. Всички се бориха много здраво. Отборът може и да мине през плейофи, за да спаси кожата си, но с такива железни мъже е обречен да оцелее.    
"Дунав": Антонов, Васев, Динков, М. Ковачев, Патев, Коконов, Станоев, Попадийн, Св. Ковачев, Ахмедов, Иса /Балджийски, Костадинов/ 
"Славия": Стергиакис, Марем, Станисавлевич, Гамаков, Велковски, Карабельов, Шоколаров, Йомов, Иванов, Пешов, Чунчуков /Узунов/.