Благотворителна хоротека за събиране на средства за лечението на малката Лори ще се проведе на 12 декември в спортна зала „Дунав“. На сцената ръка за ръка ще се хванат познати и непознати, които близо 5 часа ще играят хора в подкрепа на малкото момиченце, което е родено с вроден дефицит на бедрена кост. На събитието са поканени танцови формации, клубове, любители на българския фолклор.
Хоротеката ще започне в 18.30 часа и ще продължи докъм 23.15 ч. Ще има и открит урок на няколко хора, едното от които „Стамена“, а другите ще бъдат изненада. Цената на билетите е 10 лв., като ще има поставена и урна, в която да се даряват по-големи суми. Организаторите на събитието приканват присъстващите да бъдат с удобни обувки за танци, като обявяват и  препоръчителен, но не задължителен дрескод „фолклорни мотиви“ - носия, венец, китка. 
Семейството на малката Лори трябва да събере 199 200 щатски долара, за да може тя да проходи, като вече са набрани почти 330 хил. лева. Отлична е прогнозата, ако детето се подложи на серия операции в Медицинския център „Света Мери“ в Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ. Първата насрочена дата е 15 януари 2019 г., като чрез първата и най-сложна операция ще се коригира деформацията на таза и ще се реконструира бедрото. 
Кампанията за набиране на средства продължава, а всеки, който иска да подкрепи Лори в предстоящите й нелеки битки, може да го направи на откритата дарителска сметка:
УниКредит Булбанк UNCRBGSF
BGN сметка - BG16 UNCR 7000 1523 2804 10
USD сметка - BG27 UNCR 7000 1523 2804 06
Титуляр: Лора Петрова Ангелова
PayPal account - [email protected]
Има и дарителски ДМС номер, където може да се изпращат дарителски SMS с текст на латиница: DMS LORA на номер 17777( за абонати на всички оператори).