Русе може да влезе в централните новини с евентуалното отлагане на мача днес между отборите на „Дунав“ и „Славия“. Всичко ще се разбере малко преди 15 часа, когато великотърновският съдия Георги Давидов трябва да свири началото на срещата. По-рано обаче пред него и дежурния делегат от Варна Георги Мирчев със сигурност се задава сериозна дискусия на тема „Става ли теренът за игра“. Защото вчера, малко повече от 24 часа преди началото на мача, половината игрище на Градския стадион още не би изчистено. И това нямаше как да стане, защото почвата е замръзнала, а лопатите и греблата не вървят в никаква посока. 
Ден по-рано „Утро“ пусна снимки със състоянието на терена. И предупреди, че трябва да се действа бързо. Но как да се действа след дъжд качулка! 
Днес ще се навърши точно седмица след падналия сняг. 5 дни в „Спортни имоти“ се ослушват и чакат време да отворят фронт за работа. Сигурно се се надявали на слънце, което да им свърши задачите. Присещането, че трябва да се бутне нещо, идва едва във вторник, два дни преди мача.
Какво е това? Компетентност? Професионализъм? Или нещо съвсем друго!
Делегатът Мирчев може да пусне двубоя, може и да го спре. Въпрос на преценка и добра воля. Само можете обаче да си представите каква буря ще се надигне и в двата случая от лагера на „Славия“. И правилно - такъв терен на първо място застрашава здравето на футболистите. Футбол ли ще е, някакъв хибрид на лед ли?
И като стана въпрос за „Спортни имоти“, да кажем, че преди десетина дни разговаряхме с волейболисти от „Дунав“. Горките, молеха се покривът на зала „Дунав“ да не протече преди мача им с „Миньор“, защото се оказа, че капчукът в нея продължава да пее, но за разлика от пролетните трели под стрехите това никого не радва. А покривът се ремонтира всяка година. 
Сега не тече, щото е... замръзнало. Но ще се стопли. 
Това е положението.