Съпричастният към различни благотворителни каузи Теодор Цветков, който вече неколкократно плува за набиране на средства за различни каузи, е в центъра на нова инициатива. Този път младият добротворец ще преплува 50 км само с ръце в подкрепа на фондация "Александър Русев", посветила се на работата с деца с двигателни проблеми. Благодарение на безплатните занимания във вода над 40 деца вече подобриха двигателната си система и направиха първата си крачка към по-пълноценен живот, а това допълнително мотивира фондацията да преследва голямата си цел - изграждането на модерен водно рехабилитационен комплекс за деца с увреждания.
Плуването на Теодор ще започне в 16 часа на 22 декември и ще продължи около едно денонощие. Арена на изпитанието на духа, смелостта и издръжливостта на плувеца ще бъде басейнът на Спортното училище.
Всеки, който иска да стане съпричастен, може да стане част от това добро дело и да дари средства в подкрепа на инициативата по следните начини: онлайн (ще има бутон за дарения в сайта на фондацията), по банков път, както и на място.
Дарения се приемат по следната банкова сметка:
ТБ "Юробанк България" АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 - BGN
BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 - EUR
Събитието ще се излъчва на живо в страницата на фондацията - http://alexander-rusev.com.