Областният управител на Русе Галин Григоров замени колегата си от Силистра Ивелин Статев начело на Регионалния съвет на Северния централен район /СЦР/ по време на вчерашното заседание на съвета и на Регионалния координационен комитет в крайдунавския добруджански град. За заместник на Григоров бе избан кметът на Русе Пламен Стоилов, а в Регионалния съвет влезе и зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова. 
 Председателският мандат, който ще започне на 1 януари, е шестмесечен и се предава на ротационен принцип между областните управители в СЦР.
По програма „Региони в растеж“ в съставляващите района области са сключени 523 договора и за разплатени 43% от предвидените за тях пари, което в номинал е малко над 1 милиард лева, бе отчетено по време на заседанието.
Особено внимание беше обърнато на възможността за предоставяне на гарантирани заеми за фирми. 62% от отпуснатите кредити са за оборотен капитал, а 38% са инвестирани в дълготрайни активи, сочи статистиката. Основният дял на предоставените средства се пада на малките предприятия – малко над 40%.