Нещастна нелепост прати в събота вечерта Нергиз Юсеинова в Университетска болница „Медика“ с тежки изгаряния по краката. На връщане от магазина 43-годишната жена пропадна във вряща вода, извираща от повреден тръбопровод на „Топлофикация Русе“ в „Здравец Изток“ и размекнала почвата отгоре. До по-голяма трагедия не се стигна заради светкавичната намеса на съпруга й и техен приятел, които веднага я изтеглили от внезапно зейналата яма. Лечението на жената продължава и няма да бъде нито кратко, нито леко, хубавото е само, че опасност за живота й няма. Специално изявление по случая вчера направи изпълнителният директор на „Топлофикация Русе“ инж.Севдалин Желев.

Във връзка с инцидента с Нергиз Юсеинова, която пропадна в локва гореща вода в междублоково пространство в квартал "Здравец Изток", бихме искали да потвърдим, че на конкретното място действително е имало авария на тръби, които са част от топлопреносната мрежа на града. За съжаление изпуснатата гореща вода е довела до размиване на почвата под твърдата тротоарна настилка, която явно пострадалата жена не е имало как да види и поради този факт е пропаднала.
Факт е, че в почивния ден сме получили сигнал, че в този район има спукване на тръби, но за съжаление поради изключително ниските температури е невъзможно спиране на топлоподаването в този район, на това отклонение са включени шест жилищни блока с по няколко входа и едно училище. Отстраняването на подобна авария отнема поне 24 часа, което означава малки деца и възрастни хора, включително основно училище да останат без отопление при изключително ниски външни температури. 
Освен това държим да изясним, че за възникналия проблем на въпросното място е постъпил един единствен сигнал за неизправност, а не десетки, както се твърди в някои медии. В почивния ден сме получили още 12 обаждания за подобни аварии в различни точки на града и екипите ни са се постарали да реагират на тях по степен на приоритетност. Не е физически възможно абсолютно всеки един пробив по топлопреносната мрежа да се отремонтира на момента, в който сме получили информация за него. За отстраняването на всички повреди се реагира при подходящи климатични условия.
За нас е важно да направим уточнение, че в конкретния случай не става въпрос за изкоп на "Топлофикация", а за авария под повърхността на почвата, по която не са били започнати никакви ремонтни дейности към момента на инцидента. Жената е стъпила върху асфалт, който е пропаднал.
Прогнозите за тази седмица са за положителни температури и липса на снеговалеж, което ни позволи да стартираме ремонтните дейности още днес и да направим всичко възможно да отстраним аварията във възможно най-кратки срокове. Още в събота вечерта дупката бе обезопасена със солидна метална конструкция.
Изразяваме искрено съчувствие към г-жа Нергиз Юсеинова за нелепия инцидент, който е претърпяла.   У