Наследник от Турция на убитата по особено жесток начин Райме Хасанова в Голямо Враново вчера стана причина за поредното отлагане на делото срещу убиеца Джелял Юсинов.
Пълнолетният Дениз Аквулут е син на Галина Александрова - дъщеря на 68-годишната жертва, която от години живее в Турция. Той също иска да участва в наказателното производство като наследник на баба си и е изпратил по електронна поща на адвоката на семейството пълномощно, но на турски език. Съдията обаче поиска оригинала, както и превода му на български. Документите трябва да се представят на следващото заседание на 21 януари. 
Мъртвата Райме Хасанова бе открита на 12 май 2017 година от съседка в леглото си без дрехи. Още на следващия ден за зверството беше арестуван 66-годишният Джелял Юсеинов, който междувременно направил опит да изнасили жена в селото.
Задържания направи пълни признания, но получи инсулт и бе освободен от ареста под парична гаранция от 5000 лева. Затова вчера за пореден път бе доведен в съдебна зала от роднини в инвалидна количка.