Нов куп награди донесоха талантливи възпитаници на вокално студио за поп и джаз „Икономов“ от фестивала „Идвай, идвай бързо, Дядо Коледа!“ в Букурещ. При най-малките от 5-7 години Магдалена Тодорова участва в 2 категории и в двете бе отличена с първа награда. Десислава Василева също грабна две първи награди, освен това получи и специална покана за участие във фестивала „Андантино“ в Румъния. Две първи награди получи и Кристина Тодорова в групата на 13-14-годишните.
Стефания Горнячка пък получи в своята група (8-9 години) най-голямата награда - трофея, който представлява статуетка, придружена от почетна грамота и предметни награди. Друг трофей получи и Боряна Борисова (18+), като взе също и две първи награди.
Ръководителят на студиото Вили Икономов бе в журито и отличи трима румънски участници с покана за 23-ия международен конкурс „Северно сияние“ през 2019 г.
Русенци ще могат да чуят младите таланти на студио „Икономов“ на 19 декември в зала „Русе“ на коледния концерт на ученици от Училището по изкуствата.