„Доброто не започва и не свършва единствено със действията. То започва от сърцето, минава през самото действие и завършва с удовлетворението, което всички ние ще получим, когато видим, че нашите левчета са направили някой непознат щастлив“. Това каза в края на големия концерт в памет на убитата на 6 октомври журналистка от ТВН Виктория Маринова председателят на създадената, за да продължи нейните инициативи, фондация „Направи добро за непознат“ Свилен Максимов.
Над 3 хиляди русенци пяха близо 4 часа в „Арена Монбат“ с някои от най-добрите изпълнители на българската поп сцена. Сред тях бяха Георги Христов, Теди и Силвия Кацарови, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Дичо, Крисия, Руслан Мъйнов, Боряна Баташова и „Дийп Зоун Проджект“. Силно бе и русенското присъствие - Пресияна и Мирела, Дивна, Сунай Чалъков и рокаджиите от „Попокатепетъл“.
„Доброто е птица, полет на душата“, каза Пресияна.
„Доброто е състояние, мъдрост, еманация на духа. Доброто е искрицата божественост, заложена у всеки един човек“, допълниха Орлин Павлов и Хилда Казасян.
Внушителните 22 884 лева събра неделният благотворителен концерт. Благодарение на регистъра на даренията, който фондацията прави, чрез кода на сертификата за дарение всеки ще може да види точно за каква кауза са били изразходвани дарените от него средства.
Съпричастието на всички певци роди зад кулисите една спонтанна идея, която Руслан Мъйнов сподели директно с публиката извън сценария: Алеята край брега на Дунав, последният изминат път в живота на Вики, да носи нейното име - името на победата. Победа над злото, над безразличието и над страха. Самата алея вече е напълно достъпна и по-безопасна в късните часове на деня, благодарение на петдесетте осветителни стълба и с денонощното видеонаблюдение, които фондация „Направи добро за непознат“ вече монтира, а записите от камерите се излъчват директно в общинското охранително звено КООРС.