Министерството на отбраната ще осигури месинга за бъдещия паметник на Апостола в Русе. Това съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който вчера бе в родния си град. Месинга ще осигурим от стари, употребявани по време на военни учения гилзи, правили сме го и за други паметници, допълни Каракачанов. 
Още една добра новина за Русе донесе той при вчерашното си завръщане. Министерството ще отдели 180 000 лева за ремонт на Летния театър, който е на територията на Военния клуб. Знам, че парите не са кой знае колко много и не стигат, за да се направи един модерен театър, но все ще стигнат, за да възстановим тази лятна сцена, която е любима за русенци, поясни министърът. А народният представител Искрен Веселинов добави: "Ще бъде изградена покривна конструкция за сцената, ще се направи ремонт на седалките и ще се построят съблекални, санитарни възли и други необходими помещения. Надявам се за празника на Русе, Гергьовден, догодина да имаме ремонтиран летен театър". 
По повод очевидната нестабилност на коалицията на трите патриотични партии - ВМРО, НФСБ и "Атака", Каракачанов заяви: "Хлабаво е състоянието на коалицията. Но аз съм категоричен: бавачка повече няма да бъда! Ако има здрав разум, ще се явим заедно на предстоящите избори и за Европарламент. Смятам, че това е правилно, но аз нищо повече не мога да направя. Една година бях синя каска. Стига толкова. Аз имам и друга работа".
Преди брифинга вицепремиерът посети училище "Йордан Йовков", където е учил в началните класове, и изнесе пред учениците от II а клас урок по Русезнание. Децата му направиха подарък - керемида, върху която бяха поставили снимки на част от първите неща, случили се в Русе. Министърът пък подари на училищната библиотека книги с историческа тематика. 
По-късно Каракачанов изнесе лекция за актуалната ситуация в международното положение и проблемите на сигурността пред студенти в Русенския университет.