Пред истинска провокация се оказаха изправени собственици и управители на елитни русенски ресторанти в събота по обед. За няколко часа те трябваше да покажат кулинарни умения, креативно мислене и оригинални идеи - качества, които всички те изискват от своите екипи в ресторантските кухни. 
Провокацията им беше възложена от организаторите на вече традиционното състезание за готвачи непрофесионалисти "На върха на ножа" - Професионалната гимназия по туризъм и русенския Клуб на профи шефовете. Това е единственото по рода си състезание в цялата страна, чест прави на русенската гимназия, че го поддържа и развива, каза в приветствието си началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. 
В четвъртото издание взеха участие 6 отбора - с по един представител на ресторант и с ученик от ПГТ. Всеки от екипите трябваше да измайстори интерпретация на ястие от Русенския регион, като използва предимно местни и сезонни продукти. 
Журито с председател шеф Ивайло Димитров, зам.-председател на Асоциацията на професионалните готвачи и председател на русенския клуб, и членове шеф Петър Атанасов, шеф Живко Димитров, шеф Александър Енчев и шеф Цветомир Петров проследи стриктно как всеки от отборите се справяше с приготвянето. 
Накрая, след като всяка от двойките представи по две порции от шедьовъра си, журито огледа и дегустира продукцията и обяви резултатите. 
На първо място бе класиран екипът на ресторант "Дунав Плаза" - с управителя на хотела Албена Михова и Десислава Димитрова от 12 Д клас. Тяхната есетра с билкова коричка и гювеч получи най-високата оценка. 
На второ място се класира екипът на ресторант "Кръстникът" - Симона Стоянова и ученикът Толга Исмаил от 12 В клас - с "Модерен прочит на агнешко по гергьовски". Трети стана тимът на ресторант "Сити хаус" - Владислав Юлианов и Елиза Бетинова от ПГТ, който представи агнешки пържоли с кус-кус и ментово песто.
Специалната награда на Клуба на професионалните готвачи бе връчена на отбора на ресторант "Кралска закуска" за тяхното произведение, наречено "Кралски дунавски шаран с пюре от кореноплодни по стара русенска рецепта". То бе приготвено от Красимир Иванчев и Ивайло Ангелов от 12 А клас. Специалната награда на община Русе отиде при тима на механа "Чифлика" - Свилена Матева и Радослав Минев от 12 А, който се представи с пълнен шаран с орехи, стафиди и зеленчуци. Русенският Съюз на хотелиерите и ресторантьорите пък отличи екипа на ресторант "Дон Вито Корлеоне" на Асен Атанасов и Тарък Кадир от 11 А и техния агнешки котлет с пюре от боб и сос от боровинки с червено вино.
Председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите-Русе Красимир Иванчев връчи и парични награди на всички състезатели-ученици.