Майсторите от Дунавската задруга на народните художествени занаяти ще спазят традицията и ще зарадват русенци със своите оригинални шедьоври на специална изложба в навечерието на Коледа. В понеделник, 3 декември, в 17 ч изложбата ще бъде открита във фоайето на Пленарната зала в сградата на общината. Каним всички ценители на нашето изкуство да разгледат новите творби на колегите и да изберат красиви и стойностни подаръци за празниците, каза за "Утро" председателят на Дунавската задруга Татяна Колева. 
В изложбата ще се представят 23 от 25-те членове на задругата. Те ще покажат кукли, бродерии, ковано желязо, дърворезба, икони и още много интересни интерпретации на исконното българско народно творчество. Специални гости на майсторите ще бъдат русенецът Калоян Яков, който изработва ножове, и ученичката от училище "Иван Вазов" Стефани Коева, която рисува икони. Сред авторите ще бъде и най-новата колежка на майсторите в Дунавската задруга - Боряна Мочева от Велико Търново, която се занимава с художествена тъкан и е директор на Гимназията по моден дизайн в старата столица. Нейният съпруг Красимир Сивов, който също е член на русенската майсторска общност, ще зарадва русенци с новата си серия дамски чанти от естествена кожа и ръчно тъкан текстил. 
Както е тръгнало, май вървим към национално сдружение, шеговито отбеляза Татяна Колева, като посочи, че в Дунавската задруга заедно с русенци членуват майстори от Варна, Горна Оряховица, Костенец и Велико Търново.