Парична премия от кмета Пламен Стоилов получи вчера Стойка Петрова за спечелената от боксьорката на клуб "Русе" вицешампионска титла на световното първенство за жени в Индия. На тържеството присъстваха личният треньор на Петрова Павел Сяров изпълнителният директор на клуба Илия Сяров, който връчи на кмета статуетка за доброто му отношение към бокса.
"Благодаря за изключителното представяне! За мен шампионката е Стойка! Успехите на златни момичета като нея мотивират децата да спортуват. Благодаря на клубното ръководство", каза кметът.
Той съобщи, че общината ще помогне за изграждането на медерна боксова зала в салона на бившия Техникум по зърносъхранение. Пректът е в ход, като ще се кандидатства за финансиране от спортното министерство. 
"Благодаря за милото и топло посрещане. Благодаря на президента на клуба ген.Александър Стефанов, на изпълнителния директор Илия Сяров, на треньора Павел Сяров", заяви Стойка. 
Павел Сяров определи 2018 година като най-успешната в историята на БК "Русе". И даде пример с успехите на Стойка като европейска шампионка, титлата от Европа на Севда Асенова, европейския бронз на Габриела Димитрова, трите медала в други континентални шампионати при девойките и юношите. 
На въпроса дали Стойка мисли да сменя категорията си предвид идните игри в Токио, Илия Сяров обясни, че олимпийските категории ще бъдат определяни тепърва. Павел Сяров пък допълни, че било възможно две от категориите при мъжете да бъдат изтеглени и да бъдат прехвърлени като допълнителна квота в боксовата програма на жените.