Няма нищо необичайно в провеждането на изнесена сесия, като разходите за това са от спестени средства от възнаграждения на общинските съветници през годината и това с нищо не ощетява бюджета на общината и на данъкоплатците. Това каза председателят на общинския съвет във Ветово д-р Мехмед Мехмед, по чието предложение днес общинските съветници сменят обичайната си заседателна зала с луксозния 5-звезден СПА хотел "Лонг бийч" в морския курорт Шкорпиловци. Той посочи, че офертата за една нощувка е общо около 1700 лева, като тези, които имат продружител или решат да останат още една вечер, си доплащат сами.
Д-р Мехмед подчерта също, че около 20 граждани са заявили желание да присъстват на изнесеното заседание на морето и затова като последна точка в дневния ред са включени изказванията на жители на общината. Те също ще нощуват в луксозния хотел, като сами си поемат разноските. 
В началото на днешното изнесено заседание нов общински съветник ще положи клетва и ще влезе в състава на общинския съвет във Ветово. Илия Янакиев е в групата на местна коалиция "Бъдеще за всички", откъдето е и кметът на града Георги Георгиев.
С нетърпение очакваме да видим дали кметът ще бъде на полагането на клетва на новия съветник от неговата коалиция, каза още Мехмед.