Проф.Даниел Братанов е Будителят на Русенския университет, определен с гласуване на студентите. Номинацията му е от Факултета по обществено здраве и здравни грижи, а е подкрепен от всички. Проф.Братанов заслужи наградата заради своя жест към студент, на когото след катастрофа е ампутирана лявата ръка. Колеги на младежа организират дарителски кампании за купуване на протеза, но съдействието на професора е решаващо за осигуряването на нужната сума. Работата му в областта на роботиката помага и при избора на модела на протезата за студента. 
За будители на инженерните факултети на РУ отново бяха избрани доц.Йордан Дойчинов, доц.Мария Николова, проф.Борислав Ангелов и доц.Галина Иванова. От Бизнесфакултета най-много гласове събра Свилен Кунев, от Факултета по природни науки и образование титлата получава доц.Соня Георгиева, от "Обществено здраве и здравни грижи" - доц.Кристина Захариева, а от правния факултет - доц.Кремена Раянова.
Будителите получиха грамоти от Студентския съвет и картини на художника Огнян Балканджиев, специално нарисувани за всеки един преподавател.