"Атлетико" Мадрид победи с 2:0 "Монако" в двубой от петия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Испанците завършиха срещата с 10 души заради червен картон на Стефан Савич в 82-ата минута. Централният защитник на "рохибланкос" игра с ръка в наказателното поле, но Фалкао, бивш на "Атлетико", не реализира отсъдената дузпа.

Така "дюшекчиите" си осигуриха място в осминафиналите. Мадридчани вече имат актив от 12 точки и няма как да бъдат изместени от първите две места в групата си. В късния мач от нея "Борусия" Дортмунд посреща "Брюж".

На "Уанда Метрополитано" "Атлетико" поведе още във втората минута, когато Коке стреля извън наказателното поле, а топката се отклони от Беноа Бадиашил и влетя в мрежата зад Диего Беналио. За негово съжаление, младокът ще остане в историята като най-младия играч, отбелязвал си автогол в историята на турнира, със своите 17 години и 248 дни.

Домакините покачиха на 2:0 в 24-ата минута. Анхел Кореа направи за смях отбраната на "Монако" и намери Антоан Гризман, за когото остана най-лесното.

"Атлетико" се оттегли на почиката с два гола преднина, но не бе на обичайното си ниво през второто полувреме. Това даде възможност на селекцията на Тиери Анри да отвърна на удара. Стигна се до 82-ата минута, когато Стефан Савич от "Атлетико" игра с ръка в наказателното поле на своите и получи втори жълт, респективно червен картон. Французите получиха правото да изпълнят дузпа, но влезлият като резерва бивш играч на испанците - Фалкао, не реализира. Колумбиецът прати топката в страни от вратата.

По този начин "Монако" пропиля златния си шанс. До края "Атлетико" не допуска още изненади и успя да запази мрежата си суха.