Най-малко четирима нови футболисти трябва да подсилят "Дунав" през зимната пауза. Те трябва да са на линия за планирания лагер в Турция. Играчите, които трябва да пристигнат, са бекове, халф и флангови нападател. 
"Разговарям с много хора, но на този етап не мога и няма как да бъда конкретен. Аз, треньорският щаб и президентът на клуба д-р Симеон Симеонов сме убедени, че трябва да вдигнем класата на отбора. А какви играчи ще вземем, ще покаже бъдещето. Сега тренираме в състав от 18 души. В него е и юношата Кристиян Върбанов. С тези хора ще трябва да изтикаме оставащите до края на годината 4 мача. Иска ми се през пролетта да разчитаме на разширена група, която да включва неповече от 22 футболисти", каза пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
Заради тежкото зимно време вчера отборът тренира следобед в закрития комплекс на "Марисан".
А сенегалецът Мухамаду Н`Дайие, който бе обявен за персона нон грата след мача с ЦСКА, изненадващо продължава да се готви с тима. По информация на "Утро" от администрацията на клуба, раздялата с него ще стане факт след пристигане на мениджъра му. Вероятността Мухамаду да получи нов шанс като играч на "Дунав" била минимална.
А Даниел Пехливанов, чиято раздяла с клуба "Утро" обяви първи, разтрогна официално своя договор и си тръгна.