Бившият Акушеро-гинекологичен комплекс на улица "Николаевска" в Русе, който от години се руши и е в плачевно състояние, ще бъде предложен за продажба.
Масивната четириетажна сграда, която беше затворена през 2013 след откриването на новия АГ комплекс, е с обща площ 4192 кв.м заедно с терена и помощните сгради.
Обсъждането на решението за продажбата на бившето Родилно отделение ще бъде единствената точка в извънредното общо събрание на акционерите на Университетска болница "Канев", което е насрочено за 21 декември.
От болницата, която е собственик на сградата, нямат нужда от нея и от години се опитват да я продадат, най-малкото за да не се плаща скъпата поддръжка на имота. 
Тъй като става въпрос за процедура, свързана с недвижимо имущество на акционерното дружество, в което общината притежава 11,40% от капитала, общинският съвет трябва да избере представители за общото събрание. В тази връзка се предлага общинските съветници и доктори Севдалин Ангелов, Ервин Чакърян и Милко Борисов да представляват общината и да гласуват "за" предложението за продажбата.