Наркодилър с незаконен пистолет и боеприпаси е заловен при специализирана полицейска акция под надзора на Окръжна прокуратура от криминалисти и служители в звеното за бързи действия.
В понеделник е спрян джип „Санг Йонг Рекстън“ с трима мъже на възраст между 23 и 27 години, които пренасяли марихуана, купена от 27-годишна жена. Продавачката е задържана заедно с 28-годишния й приятел. При обиска в него е открит „Макаров“ със заличен сериен номер, патрони за него и метален бокс. 
При последвалия обиск в жилището, гаража и мазата са намерени още 150 патрона за пистолета, заглушител, 70 грама марихуана, 200 грама амфетамин, мобилни телефони и бяло прахообразно вещество, което още се изследва и не може да се каже какъв вид дрога е. 
Проверката се натъкнала и на миниоранжерия на закритата тераса в дома на мъжа. В нея са открити 19 стръка канабис в саксии, кварцова лампа, вентилатор, специални филтри и препарат за наторяване на почва. 
По случая е образувано следствено дело от Окръжна прокуратура. На задържания са повдигнати обвинения за незаконно носене на оръжие, отглеждане и държане на дрога, а той е вкаран в ареста първо за 24 часа, а след това мярката е удължена на 72 часа.