Бум от катастрофи в Русе и региона бе отчетен вчера след падането на първия истински сняг тази зима. Заради навяванията, утихнали едва следобед, чистенето на пътищата нямаше особен ефект и те побеляваха малко след минаването на техниката.
Сблъсъците в Русе се разминаха само с материални щети заради ниската скорост на движение, но имаше и тежка катастрофа между два автомобила на затворения през зимата пряк път между Николово и Червена вода, при който има двама ранени, съобщи началникът на сектор Пътна полиция към ОДМВР главен инспектор Михаил Манов.
13 леки коли са спрени от движение от началото на тазгодишните проверки за готовността за движение при зимни условия заради гуми с дълбочина на грайферите под 4 мм. 
От началото на месеца са издадени 37 акта и 53 фиша за превишена скорост, непоставени колани, неработещи светлини и чистачки. Въпреки интензивните проверки, за изминалите до вчера 28 дни в региона са станали 99 катастрофи, 28 от които тежки с 25 тежко ранени, още толкова по-леко пострадали и един убит. 
С убития на 5 ноември от тир край Волово мъж  жертвите от януари насам са 15 при станали 275 тежки катастрофи с 351 ранени. За десетмесечието са издадени 9623 фиша, 10 557 електронни глоби и 7051 акта, като тези наказания са с над 10 000 повече от тези през същия период на миналата година.